Welkom bij Dierenkliniek Hoogezand

Verantwoord antibioticumgebruik

antibioticaHet gebruik van antibiotica is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. De laatste jaren is er een toenemende bezorgdheid over bacteriƫn die ongevoelig zijn voor antibiotica (resistentie). Dit is een probleem bij mens en dier. Daarom is het gebruik van antibiotica (nog) strikter geregeld en zijn richtlijnen en regels aangepast.

Binnen Dierenkliniek Hoogezand zijn wij actief betrokken bij het verantwoorde gebruik van deze middelen. Wat betekent dit voor u? Het kan zijn dat voor bepaalde aandoeningen van uw huisdier andere of geen antibiotica worden voorgeschreven. Ook is het vaker nodig een bacteriekweek in te zetten.

Ook u kunt bijdragen! Gezonde dieren kunnen infecties beter zelf bestrijden. Dus een goede verzorging en voeding is erg belangrijk en vaccinaties voorkomen ziektes. Volgt u bij medicijnen onze instructies goed op en maak de kuur volgens voorschrift af! Met vragen over antibiotica of andere medicijnen kunt u altijd bij ons terecht.